Československo, 1969, čb, 94′, MN 15, AT

Czechoslovakia, 1969, b&w, 94′, R15+, English friendly 

 

réžia / director: Dušan Hanák

námet / story: Ján Johanides - poviedka / short story

scenár / screenplay: Dušan Hanák

kamera / DOP: Viktor Svoboda

strih / editor: Alfréd Benčič

zvuk / sound: Ondrej Polomský

hudba / music: Ladislav Gerhardt

producent / producer: 

výroba / production: Slovenský film Bratislava

hrajú / cast: Václav Lohniský, Lucyna Winnicka, Josef Abrhám, Miroslav Macháček, František Zvarík, Vladimír Weiser 

Príbeh kuchára Lauka, ktorý pod vplyvom hrozby zákernej choroby prehodnocuje svoj doterajší život a snaží sa hľadať nové cesty a trvalejšie hodnoty. Film, ktorý vznikol voľne podľa poviedky Jána Johanidesa Potápača priťahujú pramene mora a v roku 1969 získal Veľkú cenu mesta Mannheim na tamojšom festivale vyniká zvláštnou poetikou, ktorá kombinuje hrané pasáže s dokumentárne ladenými sekvenciami.

Slovenský film storočia - anketa Film.sk (víťazný film).

 

The story of Lauko, a cook who, under threat from an insidious disease, reassesses his life and tries to find new paths and more permanent values. The film was freely inspired by Ján Johanides’ short story, The Diver Is Attracted by the Springs of the Sea, and in 1969 it won the Grand Prize at the Mannheim-Heidelberg International Film Festival. It is distinguished by its particular poetics which combines fictional sequences with documentary-like ones.

Slovak Film of the Century – Film.sk poll (winning film). 

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK