Slovensko/Česko/Brazília, 2021, far., 70’, MP 12, AT, dokumentárny

Slovakia/Czech Republic, 2021, col., 70′, PG 12, English friendly, documentary

 

réžia/director: Ladislav Kaboš

scenár/screenplay: Ladislav Kaboš

kamera/DOP: Martin Šec

strih/editor: Darina Smržová, Michal Kondrla

zvuk/sound: Bohumil Martinák

hudba/music: Vladimír Martinka

producent / producer: Darina Smržová (SK), Michael Kaboš (CZ), Pedro Rosa (BR)

výroba / production: EDIT Studio (SK), KABOS Film & Media (CZ), Embaúba Produções (BR)

účinkujú / cast: Imre Boráros, João Serraglio, Bernardo Brasil Bielchowsky, Orlando Maretti, Cristiano Mascaro, Angelina Wittmann, Jenny Abel

 

Dokumentárny film s hranými prvkami prináša príbeh slovenského rodáka, karpatského Nemca Hansa Broosa z Veľkej Lomnice, ktorého architektonické dielo zanechalo v Brazílii nezmazateľnú stopu. Podľa jeho projektov bolo postavených viac ako 140 budov. Vedel majstrovsky začleniť architektúru do prírody. Patrí k najvýznamnejším predstaviteľom modernej architektúry v Brazílii. O jeho diele a strhujúcom životnom príbehu donedávna na Slovensku nikto nevedel.

Viac informácií o filme v časopise Film.sk v rubrike Novinky si môžete prečítať tu.

Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.

English version:
An old man fails to recognise his own face in the mirror. He suffers from Alzheimer’s disease. Little by little, his memories get washed away. One day he decides to tell the story of his life to his reflection in the mirror. The man is Hans Broos – a famous Brazilian architect, Carpathian German by origin, born in Slovakia. The mirror he confesses to acts as a reflection of his own memories.

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK