Slovensko, 2019, far., 78′, MN 15, AT, dokumentárny
Slovakia, 2019, col., 78′, R15+, English friendly, documentary

 

réžia / director: Jaro Vojtek

námet / story: Jaro Vojtek

scenár / screenplay: Marek Leščák, Jaro Vojtek

kamera / DOP: Jaro Vojtek

hudba / music: Michal Nejtek

strih / editor: Peter Harum

producent / producer: Zora Jaurová (SK), Mátyás Prikler (SK)

výroba / production: MPhilms (SK), Rozhlas a televízia Slovenska (SK)

účinkuje: Andrej Bán

 

Dokumentárny film, zachytávajúci profesionálny aj súkromný osud reportéra Andreja Bána. Režisér Jaro Vojtek sníma prostredníctvom intímnych rozhovorov a počas spoločných ciest Andrejov osobný príbeh, jeho zápas so samotou a s psychickými problémami, neschopnosť nadviazať dlhodobý a funkčný vzťah, po ktorom túži. Paralelne film zaznamenáva tragické a komplikované príbehy vo vojnových oblastiach a v utečeneckých táboroch i spoločenské hrozby slovenského politického života (neonacizmus). Raj na zemi je topografiou tragických zápasov človeka a sveta, kontinuálnou terapiou bez konca. Film je nominovaný na Slnko v sieti v kategórii najlepší dokumentárny film.

Viac informácií o filme v časopise Film.sk v rubrike Novinky si môžete prečítať tu. 
Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.


“Paradise on Earth“ is a documentary by Jaro Vojtek about journalist and war photographer, Andrej Ban. Jaro, as his friend, has been a silent witness to his struggles, failed relationships and depressions. Their intimate conversations, in contrast with the tragic and painful war and refugee crisis, form the foundation of the film’s concept. Jaro follows Andrej to various destinations around the world, the camera observing his interactions with people in need and his photographic work. “Paradise on Earth“ is a topography of individual and global struggles – an endless ongoing therapy.

 

 

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK