Slovensko/Česko, 2020, far., 98′, MN 15, AT, triler

Slovakia/Czech Republic, 2020, col., 98′, R15+, English friendly, thriller

 

réžia / director: Mariana Čengel Solčanská, Rudolf Biermann

námet / story: Arpád Soltézs

scenár / screenplay: Mariana Čengel Solčanská, Rudolf Biermann

kamera / DOP: Ivan Finta

hudba / music: Vladimír Martinka

strih / editor: Ondrej Azor

producent / producer: Rudolf Biermann (CZ), Mariana Čengel Solčanská (SK), Marek Jeníček (SK)

výroba / production: CinemArt SK (SK), IN Film Praha (CZ), Magic Seven Slovakia (SK)

hrajú / cast: Jozef Vajda, Marko Igonda, Dano Heriban, Gabriela Marcinková, Diana Mórová

 

Krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, s mafiou, s políciou, so súdmi. Z resocializačného centra zmizne drogovo závislá tínedžerka, ale nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce vypovedať na polícii. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozpletania chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane Predsedom, ovládne celú krajinu. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi zaobchádza ako so šachovými figúrkami. Môže tu pravda prežiť?

 

A country somewhere at the foot of mountains is controlled by high-ranking criminals, people connected to politics, mafia, the police, courts. An addicted teenager vanishes from the resocialisation centre and no one misses her. She wants to tell the police about forced sex and drugs. She seeks out a journalist, he starts to disentangle the octopus of crime, mafia, blackmail. A talented politician becomes the Chairman and takes control of the entire country. A small-time illegal currency trader becomes a big-time blackmailer who treats people like pawns in a game of chess. But can the truth survive?

 

Viac informácií o filme v časopise Film.sk v rubrike Novinky si môžete prečítať tu.

Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK