Slovensko, 2020, far., 90′, MN 15, AT, dokumentárny

Slovakia, 2020, col., 90′, R15+, English friendly, documentary

 

réžia / director: Nazarij Kľujev, Roman Kelemen, Maxim Kľujev

námet / story: kolektív autorov / team of authors

scenár / screenplay: Nazarij Kľujev, Roman Kelemen, Maxim Kľujev

kamera / DOP: Maxim Kľujev

hudba / music: Rytmus a iní / and others

strih / editor: Roman Kelemen

producent / producer: Nazarij Kľujev (SK)

výroba / production: Red Bull Slovensko (SK), TOXPRO (SK)

účinkujú / cast: Patrik Rytmus Vrbovský a ďalší / and others

 

Hudobný dokument rozpráva príbeh Patrika „Rytmusa“ Vrbovského a jeho 30-ročnej rapovej kariéry. Príbeh filmu je mapovaním cesty z nuly na vrchol – prehier, výhier a faktov. Film na pozadí zároveň odhaľuje dejiny rapu a hiphopu na Slovensku. O troch dekádach slovenskej hiphopovej scény rozpráva samotný Rytmus a odhalí rôzne zákulisné príhody či nečakané nástrahy a sklamania, ktoré zažil vo svojej hudobnej kariére. To všetko ho niečo naučilo, zmenilo ho, ale hlavne zocelilo. V dokumente sa okrem neho objaví množstvo tých, ktorí mu počas jeho tridsaťročnej cesty hip-hopom skrížili cestu alebo priamo či nepriamo ovplyvnili jeho tvorbu.

 

The musical documentary tells the story of Patrik “Rytmus” Vrbovský and his thirty-year rap career in Slovakia. The story of the film maps his musical path from zero to the top – losses, wins and facts against the historical background of rap and hip-hop in Slovakia. Three decades of the Slovak hip-hop scene are described by Rytmus himself, where he reveals various behind-the-scenes incidents or unexpected pitfalls and disappointments he has experienced in his musical career.

 

Viac informácií o filme v časopise Film.sk v rubrike Novinky si môžete prečítať tu.

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK