Slovensko, 2021, far., 79’, MP 12, anglicky s ST, dokumentárny 
Slovensko, 2021, col., 79’, PG 12, anglicky s ST, documentary 

 

réžia/director: Lucia Kašová

scenár/screenplay: Lucia Kašová

kamera/DOP: Martin Jurči

strih/editor: Roman Kelemen

zvuk/sound: Igor Jedinák

hudba/music: Martin Turčan

animácia/animation: Viktor Boža

producent / producer: Nazarij Kľujev (SK)

výroba / production: TOXPRO (SK)

účinkuje/cast: Paul Johnson

 

Námorník Paul Johnson sa celý svoj život plavil na mori. Žil nespútane, opíjal sa, miloval a nikdy sa neusadil na pevnine. Teraz má osemdesiat a on ani jeho loď už nie sú schopní vyplávať. Kým každý deň vypije liter vodky, uvažuje o živote a smrti. The Sailor je film o vzťahu medzi slobodou a sebeckosťou. A o hľadaní odpovede na otázku: Majú splnené sny vždy na svojom konci takú trpkú príchuť? 
Film je nominovaný na Slnko v sieti v kategórii Najlepší dokumentárny film.

Viac informácií o filme v časopise Film.sk v rubrike Novinky si môžete prečítať tu
Recenziu filmu v časopise Film.sk si môžete prečítať tu.


Paul Johnson sailed the world all his life. He loved, drank and lived recklessly, never truly living on land. Now he is turning eighty. Both he and his boat are unfit to sail. He drinks a litre of vodka a day and contemplates his life, his death. What lies at the end of such a journey? Is there loneliness? What is the relationship between freedom and selfishness? Does fulfilling a dream always have to have a bitter end?

 

 

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK