Slovensko, 2020, far., 80’, MP 12, AT, dokumentárny
Slovensko, 2020, col., 80’, PG 12, English friendly, documentary

 

réžia/director: Vladislava Sárkány

scenár/screenplay: Vladislava Sárkány

kamera/DOP: Ivo Miko, Pavol Hospodár, Radka Šišuláková

strih/editor: Zuzana Cséplő

zvuk/sound: Igor Baar

hudba/music: Michal Smetanka

producent / producer: Vladislava Sárkány (SK)

výroba / production: sarkany (SK), Rozhlas a televízia Slovenska (SK)

účinkujú / cast: Vladimír Ledecký, Michal Smetanka, Pavol Urda, Táňa Pastoreková, Veronika Šarišská

 

To ta monarchia je dokumentárna časozberná komédia o súčasných ľuďoch v súčasných časoch. Kolektívny portrét obyvateľov dediny Spišský Hrhov, ktorej názov sa objavil v The New York Times, je hľadaním odpovedí na otázky, aké je ideálne spolužitie a či je možné ho dosiahnuť. V 21. storočí kladieme dôraz na individuálnu sebarealizáciu, čím prichádzame o vedomie spolunáležitosti s druhými. Je vôbec možné vytvoriť fungujúce spoločenstvo?

Viac informácií o filme v časopise Film.sk v rubrike Novinky si môžete prečítať tu.


King Bee is a time-lapse documentary/comedy about contemporary society and times. The collective portrait of the people of Spišský Hrhov – a Slovak village featured in the New York Times – strives to find answers to whether or not ideal community life is still attainable. In the 21st century, our society emphasises the importance of individual self-realisation, thus forgetting about our interdependence. Are we just going to bitterly, yet with admiration, watch the prosperous bee kingdom?

 

 

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK