Filmový kabinet deťom / workshop

nedeľa 10. 4. • 15.30 • K2 • 120′

Slovensko, 2021, far., 50′, MPanimované pásmo

Vzdelávací projekt Asociácie slovenských filmových klubov – Filmový kabinet deťom (FKD) – sa stal za sedem rokov svojej existencie renomovaným, obľúbeným a vyhľadávaným vzdelávacím projektom pre deti. Hlavnou ideou vytvorenia projektu pre deti prvého stupňa základných škôl bolo zamerať sa na malého diváka a vyjsť v ústrety jeho požiadavkám a vnímaniu.

FKD sa už sedem rokov venuje téme „animácia“. Interaktívne vysvetľuje deťom význam slova a učí ich rozpoznať znaky animovaného filmu. Zároveň sa dozvedia o rôznych druhoch animačnej techniky a o tom, ako sa animovaný film vytvára a akými postupmi. Deti si na prinesených rekvizitách vyskúšajú spôsoby fungovania jednotlivých mechanizmov. Vzdelávacia prednáška je doplnená pásmom slovenských animovaných filmov. Projekt končí tvorivým workshopom. Deti si domov odnesú metodický materiál, vďaka ktorému môžu s rodičmi alebo učiteľmi s témou animácie pracovať aj ďalej.

Pásmo animovaných filmov na rok 2021/2022 je zložené z nového krátkeho filmu o sile priateľstva od slovenského režiséra Davida Popoviča (Miro Jilo), populárneho seriálu Veroniky Kocourkovej (Tresky Plesky – časti Povodeň a Zemetrasenie), úspešného seriálu Chochmesovci režiséra Róberta Švedu (časti S empatiouO senioroch) a krátkeho filmu režisérskej dvojice Filip Pošivač a Barbora Valecká Cez palubu!, ktorého príbeh majú pevne v rukách spomalený chameleón a škuľavý vták kiwi. Deti spolu s lektormi čaká na záver tvorivý workshop, po ktorom si vyrobia vlastný flipbook.

Na workshope získajú malí diváci hravé metodické materiály, vstup voľný. 

 

Myši patria do neba |  Inkluzívne kino pre deti
sobota 9. 4. • 15.00 • K2 • 87′

Česko / Francúzsko / Poľsko / Slovensko, 2021
réžia: Jan Bubeníček, Denisa Grimmová, animovaný rodinný film

Po nešťastnej nehode sa dvaja smrteľní nepriatelia – myška Šupito a mladý lišiak Bielobruško – stretnú vo zvieracom nebi. Prídu o svoje prirodzené inštinkty a stanú sa najlepšími priateľmi. Po návrate na zem si želajú zostať spolu. Ich prianie sa splní, ale narodia sa každý v koži toho druhého. Adaptácia knihy Ivy Procházkovej je filmom o nádeji, hľadaní lásky a odvahy, o prekonávaní predsudkov a starých bolestí.

Martin a tajomstvo lesa | deťom +
nedeľa 10. 4. • 18.00 • K4 • 82′

Česko / Slovensko / Nemecko, 2021
réžia: Petr Oukropec, rodinný film

Deti zo skautského oddielu trávia letné prázdniny na mieste ukrytom v lese uprostred romantickej horskej oblasti. Tri týždne žijú ako divosi – spávajú v típí, umývajú sa v potoku, varia si na ohni a zabávajú sa v lese naokolo. Tentoraz však prichádzajú skauti do svojho lesa naposledy. Následkom plánu ťažiť tam lítium má ich divočina navždy zmiznúť…

 

 

 

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK